OVER ONS

Stichting Bonnyteam Schuurfeest Gieterveen. De officiele benaming van de organisatie acher het BonnyFest. Een enthousiaste vriendengroep die al vele jaren op rij een feest organiseert. 18 jaar terug begonnen met een schuurfeest zoals zovele. Vandaag de dag een evenement verdeeld over twee dagen met artiesten en een overweldigende entourage. Beleving is het codewoord!

Hieronder meer historie!
Elk jaar in juni organiseren wij een feestweekend en overtreffen wij  ons. In 2020 vond de 14e editie plaats. Maar waar komt die aparte naam eigenlijk vandaan? Nou, dat zit zo: In 2004 krijgt een groep jongeren uit het dorp een oude stacaravan en zoals in vele kleine dorpen wordt deze omgetoverd tot een echte keet met alles erop en eraan. Op de caravan zit een naambordje Bonny en een nummer, 189. Daarom noemt de vriendengroep zich aanvankelijk Bonny 189.

Later krijgt de vriendengroep een platte wagen, deze wagen wordt compleet vanaf de grond af aan opnieuw opgebouwd. Hiermee wordt menig festival aangedaan. In feesten zijn de mannen en vrouwen goed. Ze zijn er zo goed in dat ze besluiten om ook zelf een feest te organiseren. Het allereerste Bonnyteam Schuurfeest vindt plaats in 2006, met ca. 100 bezoekers, niet slecht voor een eerste keer. Vandaag de dag zijn de feesten uitgegroeid tot een wereldberoemd fenomeen in Gieterveen en omstreken en trekt het jaarlijks ca. 700 bezoekers, nu niet meer in een schuur maar in een feesttent in het centrum van het dorp. Sinds editie 2018 heet het BonnyFest.

Het leukste feest in de kop van Drenthe!

Wil je in contact met ons komen doe dat dan via de contactpagina.